Skolas ikdiena 2023./2024.m.g.

APRĪLIS 2024

Bērni no 1. klases - 6. klasei uzzināja cik liels darbs cauru gadu jāiegulda, lai sasniegtu cerēto rezultātu.

MARTS 2024

20.03.2024 mūsu skolas talantīgākie Skatuves runas konkursa uzvarētāji Toms Ķēniņš, Enija Magone, Beāte Rumba, Evelīna Melgaile, Keitija Rumba, Kārlis Magone un Valters Meisis piedalījās Valmieras novada " Skatuves runas konkursā", kas norisinājās Kocēnos.

Paldies par drosmi kāpt uz skatuves !

06.03.2024, kamēr skolā norisinājās Diena bez somas, VJC "Vinda" notika tehniskās jaunrades konkurss 4. klašu skolēniem "Superziķeris 2024".

Mūsu skolu konkursā pārstāvēja Keitija Rumba un Ralfs Ābele. Paldies abiem Superziķeriem!

Ralfs iekļuva Valmieras novada lauku skolu grupā ieguva 1.vietu un nodrošināja sev vietu 2. kārtā.

Ļoti lepojamies un turēsim īkšķus!!!

6. marts skolā bija neparasta diena. Bērni un skolotāji somu vietā paņēmuši - groziņus, maisus, dāvanu kārbas, dāvanu maisiņus un daudz ko citu, jo mūsu skolā bija DIENA BEZ SOMAS.

Sk. Guntis un dir.vietn.audz.jomā Iveta kopā ar 5. klasi

1.klase ar sk.Gunu

2.klase ar skolotāju Montu

3.klase

4.klase

5. klase ar Sk.Signiju

6.klase

7. klase

8.klases meitenes un Sk.Guntis

9.klase

FEBRUĀRIS 2024

Šogad ZAAO akcijā " Vāksim makulatūru !"  bija ļoti liela atsaucība. Paldies visiem par piedalīšanos!

Īpaši gribas izcelt skolas sešus aktīvākos dalībniekus - Anniju Ragu,  savākusi makulatūru 85,5 kg, Renāru Kociņu-Lielupi, savācis makulatūru 115 kg, Maksimu Gribovski, savācis makulatūru 134.4 kg, Oskaru Krūmiņu, savācis makulatūru 169.7 kg, Sabīni Līcīti, savākusi makulatūru 537.5 kg un Evelīnu Melgaili ar skolas rekordu 580 kg!

23.02.2024 skolā norisinājās Skatuves runas konkurss, kurā tika noskaidroti labākie, kuri dosies uz Skatuves runas konkursu Valmieras novada mērogā 20. martā.

Runātāju daudz, visiem izdevās lieliski!

Uz Valmieras novadas skatuves runas konkursu izvirzīti: Toms (1.kl.), Enija (2.kl.), Evelīna un Beāte (3.kl.), Keitija un Kārlis (4.kl.), Valters (5.kl.).

Lai veicas!

Zinošākie un attapīgākie izrādījās 2.-3. klašu skolēni, kas ieņēma 1.-3.vietu.

Sporta skolotājs Guntis, izmantojot modernās tehnoloģijas, bija sagatavojis 30 jautājumus par drošības noteikumiem ziemā. 

1. - 4. klašu skolēni jauktās komandās, sadaloties pa pāriem, izspēlēja Kahoot portālā viktorīnu un parādīja savas zināšanas.

Zinošākie un attapīgākie izrādījās 2.-3. klašu skolēni. Pirmie 3 zinošākie pāri tika pie dāvaniņām. 3. vietā bija Alise (2.kl.) un Evelīna (3.kl.); 2. vietu ieguva Megija (3.kl.) un Enija (2.kl.); 1.vietu sīvā konkurencē ieguva Beāte (3.kl.) un Pēteris (2.kl.). Apsveicam!

Mūsu skolēni zina, ka ziemā drošība ir pirmajā vietā!

Sieviešu kora Lira pārstāve saņemt saziedotās sveces un bundžas.

Viss skolas saziedotais nodots s/k Lira. Paldies, visiem, kas iesaistījās akcijā!

Akcijai saziedoja arī Dikļu bērnudārzs.

Mūsu skolas 1. klase kopā ar klases audzinātāju Gunu pieņēma izaicinājumu no Valmieras 2. vidusskolas  piedalīties lasīšanas izaicinājumā "Lasītprieks". Mācām un mācāmies!

sveču izstāde
Sveču izstāde

JANVĀRIS 2024

Lepnā komanda: Daniels Jākobsons, Keitija Rumba, Stefans Feldmanis, Alekss Štelcs, Jēkabs Gnevohs, Elīza Liepiņa, Ance Rumba, Megija Sloka, Kārlis Siliņš, Amanda Emilija Alksne, Kārlis Magone, Sabīne Līcīte.

31.01.2024 Valmieras novada skolu sacensības veiklības stafetēs.

Mūsu komandai 3. vieta Lauku skolu grupā! Urrā!!! Lepojamies ar saviem sportistiem!

Komentārs no sporta skolotāja Gunta: Kopumā (lauki, pilsēta) bija ieradušās 8 skolas no 14, kas bija pieteikušās. 

Bija jāveic 6 stafetes. Pildbumbas nešana, “vēzītis”, riņķu nešana, basketbola bumbas driblēšana, mešana grozā, futbola bumbas vadīšana, florbola piespēles ⚽️. 

Bija mums stafete, kas nesanāca, bija, kas sanāca un bija, kas vienkārši izcili izdevās🙂👍🏻. 

Bērni centās no sirds, un es lepojos ar viņiem visiem 12💪🏻!

Paldies vecākiem, skolotājiem par atbalstu! 


24.01.2024 Valmieras novada skolu sacensības Tautas bumbā.

Mūsu skolu pārstāvēja 20 jaunieši no 2.-6. klasei, veidojot puišu un meiteņu komandu. Meiteņu komandā bija: Elīza Liepiņa, Sabīne Gutāne, Amanda Emilija Alksne, Keitija Rumba, Sabīne Līcīte, Beāte Rumba, Ance Rumba, Megija Sloka, Aleksa Stepiņa, Loreta Dunce. Puišu komandā bija: Alekss Štelcs, Kārlis Magone, Jēkabs Gnevohs, Daniels Jākobsons, Mārtiņš Alksnis, Renārs Āboltiņš, Maksims Devjatnikovs, Armands Puriņš, Stefans Feldmanis, Kārlis Siliņš.

Skolotāja Gunta komentārs:

"Šodienas notikumi tautasbumbas sacensībās bija tiešām emocionāli. Meitenes savā apakšgrupā piedzīvoja divus zaudējumus. Cīņā par 5-6.vietu izcīnīja neizšķirtu. Un tā arī palika 5.-6. vieta! 

Puišiem gāja interesanti. Pirmajā mačā piedzīvojām zaudējumu, jo nekādi nevarējām pierast pie laukuma, kur aiz līnijas nav uzreiz siena. Otrajā spēlē tika izcīnīta sīva uzvara. Trešajā spēlē arī izdevās izcīnīt pārliecinošu uzvaru. Sajūtas kā mazās Latvijas hokejizlasei uzvarēt kādu hokeja lielvalsti, jo pretinieks citos sporta veidos bija daudzreiz pārāks par mums. 

Lepojos ar katru, kas bija sacensībās. Par katru noķerto bumbu, izvairīšanās kustību vai izsistu pretinieku - par izdevušos kustību bija vēl lielāks prieks. Un tā emociju gamma par uzvarām un vēl kādām komandām apliecināja, ka MĒS VARAM, ka DIKĻI VAR! Lepojos! Paldies par atbalstu skolas vadībai skolotājiem un vecākiem!"

PALDIES, sporta skolotājam GUNTIM JANSONAM par nenogurstošo pozitīvisma devu un skolotājai DAIGAI VĒTRAI par atbalstu un līdzi jušanu.

puišu komanda
meiteņu komanda
Tautas bumbas sacensibas 24_01_2024 (1).mp4

19.01.2024 Barikāžu piemiņas ugunskurs

Spītējot trakajam sniegputenim, kas negaidīti uznāca un pēc atceres pasākuma strauji pārgāja, satikāmies skolas bērzu birzītē, lai pie piemiņas ugunskura kopā ar 1991. gada Barikāžu dalībniekiem Andri Krēsliņu un Normundu Liepiņu, Elmāru Kāpostu kavētos atmiņās par tā gada notikumiem. 

Cik labi, ka Latvija joprojām ir brīva!


DECEMBRIS 2023

22.12.2023 - 1. semestra gaidītākā diena - klases vakari, labdarības tirdziņš, Ziemassvētku TV šovs un došanās ziemas brīvlaikā.

Diena iesākās svētku noskaņā. Plkst.13 visi ieradās skolā, lai katrā klasē saņemtu liecības, pasvinētu kopā ar klasesbiedriem un skolotājiem mācību semestra veiksmīgo noslēgumu.

Plkst.16 visi devās uz Ziemassvētku TV šovu, kur katra klase bija sagatavojusi savu priekšnesumu. Tie visi bija muzikāli un dejiski. Kā teica skolas direktore: "Mūsu skolu pārņēmis deju vīruss!" Starp deju priekšnesumiem bija arī dziedošie.

Koncertu šogad vadīja 4. klases skolēni - Kārlis, Stefans, Sabīne, Keitija un Aleksa. Viņiem izdevās spīdoši!

Labdarības tirdziņā šogad tika savākti 197,51 Eur.

Mīļa pateicība tiem, kuri ražoja, pārdeva un pirka!

Šogad uz lielo pasākumu, sadarbībā ar animācijas pulciņa vadītāju Oliveru Pavičeviču, tika realizēta fantastiska ideja - skolēnu zīmējumu projicēšana uz skolas sienas. 

Tas bija skaisti! Paldies, skolēniem par zīmējumiem un Oliveram par tehnisko izpildījumu! Bez jums tas nebūtu izdevies!

1.mācību semestra noslēgums mūsu skolā izvērtās par ļoti dejisku laiku.

Viss sākās ar 15.decembri, kad sadarbojoties sporta skolotājam Guntim, skolotājai Gunai un d.v. audzināšanas darbā Ivetai, skolā norisinājās Deju un ritmikas skate.

Īstenojot kompetenču pieeju mācību saturā Sporta un veselības stundās, katra klase bija sagatavojusi dejisku un ritmisku priekšnesumu. Skates noslēgumā 3 priekšnesumi tika izvirzīti arī lielajam Ziemassvētku TV šovam, kas notiks 22.12.2023. Emocijas un jautrība sita augstu vilni! Tur bija, ko redzēt!

Rezultātā uz lielo Ziemassvētku TV šovu tika izvirzīts 2. klases priekšnesums, 6. klases priekšnesums un apvienoto 7.-8.klašu priekšnesums.

6. decembrī četri mūsu 9. klases skolēni kopā ar skolotāju Initu Hihalovsku piedalījās Erudīcijas spēlē "Zini! Mini! Uzzini!" Valmieras novada 9. – 12. klašu skolēniem, kas norisinājās Valmieras Kultūras centrā.

Mūsu komanda 22 komandu kopvērtējumā ieguva 8. vietu! Ļoti lepojamies ar saviem 9-klasniekiem - Alekss Mišukovs, Rihards Rumba, Annija Raga, Renārs Kociņš - Lielupe. Paldies skolotājai Initai par komandas atbalstu un līdzi jušanu!

Sagaidot 1. Adventi, 1.decembrī pie skolas iededzām eglīti. 

Lai būtu siltāk, Sabīne un Keitija no 4. klases visiem mācīja deju, ar kuras palīdzību sasildījāmies aukstajā dienā. Pēc tam, radot noskaņu, dziedājām Ziemassvētku dziesmas, kustējāmies mūzikā un cienājāmies ar piparkūkām.

NOVEMBRIS 2023

22. novembris - mūsu sportisti atkal devās pārstāvēt skolas godu Valmieras novada skolu florbola sacensībās. Mūsu skolu pārstāvēja - Maksims Gribovskis, Jānis Siliņš, Daniels Žagota, Gustavs Teteris, Amanda Emilija Alksne, Aleksis Rasels Čermeņevs, Markuss Groskaufmanis, Armands Puriņš, Daniels Jākobsons, Kārlis Siliņš, Dominiks Gavrilovs, Jānis Ziediņš.

Sk.Guntis pēc spēles komentēja: "Šodien diemžēl piedzīvojām trīs zaudējumus. Tomēr mūsu prasmes ar katru spēli uzlabojās, trauksme samazinājās un pēdējā spēlē mēs visi parādījām tiešām savu labāko spēli. Un tikai pietrūka nedaudz veiksmes, lai mēs nospēlētu neizšķirti vai pat uzvarētu. Galvenais, ka bērniem prieks, azarts, cīņasspars, drosme, spēles izpratne ar katru spēli tikai pieauga. Pabeidzām uz ļoti labas nots! Lepojos ar katru komandas spēlētāju! Jo tiešām, pēdējā spēlē bija prieks skatīties kā viņi spēlē! Malači!"

Paldies, sportistiem par izturību! Lepojamies ar jums!

Direktores vietniece audzināšanas darbā Iveta Derkača kopā ar savu atbalsta komandu bija noorganizējusi svētku koncertu, kurā jaunāko klašu skolēni dziedāja dziesmas un skaitīja dzejoļus, kas veltīti Latvijas jubilejai. Koncertu vadīja 8. klases meitenes. 

Paldies, visiem iesaistītajiem par skaisto koncertu!

Katra klase pie dažādiem skolotājiem ik pa 15 minūtēm pildīja uzdevumus, kas saistīti ar Latvijas dzimšanas dienu - grieza, līmēja, rakstīja, dziedāja, teica vēlējumus, risināja mīklas angļu valodā. 

Svētku diena norisinājās lieliskā noskaņojumā un visi kopā varam teikt, ka dzimšanas diena nosvinēta godam.

DAUDZ LAIMES, LATVIJA!

10. novembrī pie mums skolā viesojās Lauku pele un pilsētas pele un kopā ar sākumskolas skolēniem svinēja Mārtiņus. Skolēni minēja mīklas, skaitīja tautasdziesmas, uzzināja dažādus sakāmvārdus par Mārtiņiem un gāja rotaļās. Neiztika arī bez svētku našķiem pēc aktīvās darbošanās.

8.novembrī mūsu skolu Valmieras novada skolu florbola sacensībās pārstāvēja divas komandas - gan meiteņu, gan zēnu. Mūsu skolu meiteņu konkurencē pārstāvēja - Keitija Rumba, Sabīne Līcīte, Sabīne Gutāne, Kristina Levke, Loreta Dunce, Amanda Emilija Alksne, Elīza Liepiņa, Beāte Rumba, Megija Sloka, Ance Rumba, Karalina Cuprijanoviča.

Puišu komandu pārstāvēja mūsu nenogurstošie - Kārlis Magone, Alekss Štelcs, Mārtiņš Alksnis, Ralfs Ābele, Deniss Terentjevs, Stefans Feldmanis, Armands Puriņš, Kārlis Siliņš, Daniels Jākobsons, Oskars Krūmiņš, Jēkabs Gnevohs.

Sk.Gunta komentāri: "Puišiem grūts posms, jo visi bija samesti vienā katlā ar pilsētas komandām. Lepojos ar katru no puišiem. Īpaši izceļot vārtsargu Kārli M. (4.kl.), jo tas, ko viņš parādīja vārtos, raisīja interesi un ielūgumu nākt trenēties florbolā!"

"Meitenēm trīs komandu konkurencē izcīnījām otro vietu. Amanda, Keitija un vārtsardze Sabīne izpelnījās pozitīvus novērtējumus no Latvijas sieviešu florbola izlases treneriem un arī tiek uzaicinātas trenēties florbolā. Kopumā visas meitenes spēļu laikā, ja runājam pa sniegumu, atvērās kā ziedi un nospēlēja savas labākās spēles, ko es esmu redzējis."

Lepojamies ar mūsu sportistiem!!!


2. novembrī mūsu skolā viesojās ornitologs Viesturs Ķerus, kurš 3.-5. klašu skolēnus iepazīstināja ar savām grāmatām. Skolēni uzdeva jautājumus un saņēma arī uz tiem atbildes par interesējošajām tēmām.

Viesturs Ķerus demonstrē video stāstījumā par grāmatu.

1.- 5.klašu skolēni klausās ornitologa stāstījumā

Viesturs Ķerus lasa fragmentu no savas grāmatas

OKTOBRIS 2023

Pārgājienu diena - oranžā diena

Nedēļas noslēgumā visas klases devās izglītojošās ekskursijās pa Dikļiem un to apkārtni.

Mazās klases devās ciemos pie Jāņa Vītola uz "Mežurgām", lielās klases, kur, nu, kurais. Sākot no "Dziesmu svētku takas" izstaigāšanas, līdz pat Budenbrokai.

Pēc pārgājiena visus sagaidīja skolas pavārīšu vārītā zupa, ko visi, pēc garajām pastaigām, ar gardu muti arī notiesāja.

Jauks Latvijas Veselības sporta nedēļas noslēgums.

13. oktobris mūsu skolā bija radoši izklaidējošs. Par to bija parūpējusies Dikļu pagasta bibliotēkas bibliotekāre. Gan lieliem, gan maziem bija noorganizētas radošas un mākslinieciskas aktivitātes.

1.- 3. klašu skolēniem bija radoša nodarbība "Grāmata iedvesmo!", ko vadīja pārstāve no izdevniecības "Liels un mazs".

4. - 9. klašu skolēniem, kā arī pārējiem Dikļu pagasta iedzīvotājiem bija iespēja piedalīties muzikāli - literārā pasākumā "Cauri gadiem ar dziesmām un grāmatām", ko vadīja rakstnieks, radio centra producents Dzintars Tilaks un komponists - dziesminieks Āris Ziemelis. 

Paldies, Dikļu pagasta bibliotēkai un bibliotekārei par sadarbību!

Radošā nodarbība 1. - 3. klasei.
Radošā nodarbība 1. - 3. klasei.
Radošā nodarbība 1. - 3. klasei.
Dzintars Tilaks un Āris Ziemelis uzstājas.
Dzintars Tilaks un Āris Ziemelis uzstājas.
Dzintars Tilaks un Āris Ziemelis uzstājas.
Balva izglītībā 2023 laureāti.

6. oktobrī koncertzālē “Valmiera” svinīgā pasākumā tika godināti Valmieras novada pašvaldības “Balva izglītībā 2023” laureāti. Starp tiem bija arī mūsu skolotājas. Lepojamies ar skolotāju Velgu Siliņu (Jura Neikena Dikļu pamatskola) un ar skolotāju Guntu Pelsi (Jura Neikena Dikļu pamatskolas b/d filiāle Zilākalnā).

Paldies par zināšanām, pacietību, neatlaidību, degsmi un cilvēcību!

OKTOBRIS IESĀCIES VARENI!

4. oktobris bija viena slapja un lietaina diena, taču tas neatturēja mūsu skolas futbola komandu izcīnīt 2. vietu D grupā Valmieras novada skolu sporta spēlēs. LEPOJAMIES ĻOTI! Paldies, skolotājam Guntim Jansonam un komandai ar sastāvu - Stefans Feldmanis, Mārtiņš Alksnis, Kārlis Siliņš, Oskars Krūmiņš, Armands Puriņš, Amanda Emīlija Alksne, Jēkabs Gnevohs, Alekss Štelcs, Kārlis Magone, Daniels Jākobsons. Paldies, skolotājam Mārtiņam Groskaufmanim par līdzi jušanu klātienē!

SEPTEMBRIS 2023

29. septembrī skolā netika aizmirsti un tika sveikti arī skolotāji, kuriem pirmajā oktobra svētdienā svētki! 

Paldies, 9. klases skolēniem un direktores vietniecei audzināšanas darbā Ivetai Derkačai par radīto svētku sajūtu!

Skolotājs Guntis sadala komandās
Skolēni tiek dalīti komandās
Skolēni tiek dalīti grupās
Skolēni klausās dienas plānu
Diploms un kauss par izcīnīto 3. vietu

27. septembris Jura Neikena Dikļu pamatskolai īpašs. Skolas futbola komanda izcīnīja godpilno 3. vietu C grupā, Mazo skolu grupā Valmieras novada skolu sporta spēlēs. ĻOTI LEPOJAMIES ar mūsu skolēniem! Paldies, sporta skolotājam Guntim Jansonam un futbola komandai, kuras sastāvā - Jēkabs Gnevohs, Stefans Feldmanis, Jānis Ziediņš, Aleksis Rasels Čermeņevs, Daniels Jākabsons, Armands Puriņš, Gustavs Teteris, Jānis Siliņš, Daniels Žagots, Maksims Gribovskis, Niks Āboliņš, Amanda Emīlija Alksne. Hip, hip urrā! 🥉⚽

Futbola komandas kopbilde pirms sacensībām
Komandas kopbilde pēc medaļu saņemšanas.
Komanda spēlē

26. septembrī 1. un 2. klašu skolēni Dzejas dienu ietvaros viesojās Dikļu pagasta bibliotēkā, kur bērnu grāmatu ilustratore Agija Staka pastāstīja, kā top grāmatu ilustrācijas.

skolēni tiekas ar ilustratori Agiju Staku
skolēni tiekas ar ilustratori Agiju Staku
skolēni tiekas ar ilustratori Agiju Staku
skolēni tiekas ar ilustratori Agiju Staku
tikšanās ar Dikļu BUB valdes priekšsēdētāju Andri Krēsliņu

22.09.2023 tikšanās ar Dikļu BUB valdes priekšsēdētāju Andri Krēsliņu. 

Skolēniem tika novadīta lekcija par rīcību ugunsgrēka gadījumā skolā. Tikām apmācīti arī praktiski, izspēlējot evakuācijas situāciju skolas telpās.

Paldies! Tagad zināsim, kā rīkoties ārkārtas situācijā un saglabāsim mieru.

Mazo klašu skolēni pulcējas uz izeju.

Mazo klašu skolēni pulcējas uz izeju

Mazo klašu skolēni pulcējas uz izeju.
Ugunsdzēsējs Andris Krēsliņš dod norādes, kur jāevakuējas

Ugunsdzēsējs Andris Krēsliņš dod norādes, kur jāevakuējas

Veiksmīgi tikuši ārā no skolas - drošībā.

Veiksmīgi tikuši ārā no skolas - drošībā.

15.09.2023 "Iekāp otra kurpēs!" diena. Skolēni un arī skolotāji aktīvi iesaistījās šajā kampaņā.

1. klase dažādās kurpēs

1.klase

2. klase dažādās kurpēs

2. klase

3. klase dažādās kurpēs

3. klase

4. klase dažādās kurpēs

4. klase

5. klase dažādās kurpēs

5. klase

7. klase dažādās kurpēs

7. klase

8. klase dažādās kurpēs

8. klase

Skolotāji dažādās kurpēs

Skolotāji

06.09.2023 Jura Neikena Dikļu pamatskolas skolēni jūt līdzi Latvijas basketbola komandai spēlē ar Vāciju Pasaules kausā basketbolā.

Sporta skolotājs Guntis parūpējies, lai spēli var redzēt tiešraidē arī skolā.

Jura Neikena Dikļu pamatskolas skolēni fano par basketbolu.